Turopolski geeft cursussen internationale dans uit landen als Bulgarije, Roemenië, Israel en Rusland, maar ook Engeland en Frankrijk. Dat betekent veel variatie in dansstijlen en muziek.
Naast lessen in een gezellige sfeer organiseren we ook bals en workshops met gastdocenten.

Kom eens langs. Je moet de muziek horen en de dans zien en beleven, dan word je misschien net zo enthousiast als wij!

De lessen worden gegeven in wijkcentrum “D´n Iemhof” op:

  • Maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur

Je kunt vrijblijvend komen kijken als je van dansen houdt. Enige danservaring is wel handig, een danspartner is niet nodig.

hostorie

De internationale dansgroep Turopolski werd opgericht in het najaar van 1971. Van het begin af aan bestond het lesprogramma voornamelijk uit dansen uit de Balkan en Israel. De cursisten waren rond de twintig jaar oud en vooral eind jaren zeventig waren er grote groepen beginners. De ongezellige gymzaal werd al vrij snel verruild voor een danszaal in het toen nieuw gebouwde wijkcentrum “D’n Iemhof”. Aan het lesprogramma werden in de loop der jaren allerlei extra activiteiten toegevoegd om de onderlinge sfeer te verhogen. Zo zijn er zelfs dansweekenden op een kampeerboerderij georganiseerd.
De voorstellingsgroep groeide uit tot een dansensemble dat meedeed aan projectmatige schouwburgvoorstellingen in Oss, Breda, Tilburg, Helmond, Roosendaal en Zwolle. Daarbij werd samengewerkt met andere dansgroepen en ook muzikanten.
Op dit moment heeft Turopolski ongeveer 30 cursisten die nog steeds in “D’n Iemhof” dansen. Het zijn voornamelijk de grote variatie aan passen, ritmes en muziek en natuurlijk de gezelligheid die zij aantrekkelijk vinden. 
Er is geen voorstellingsgroep meer, maar we laten nog wel bij speciale gelegenheden aan publiek zien wat we zoal dansen. Zo hebben wij ons jarenlang gepresenteerd tijdens Fantastival, een groot cultureel festijn in de Osse binnenstad.

Zaal 2

Agenda

Knop complete agenda

Openingstijden

Wijkcentrum D'n Iemhof is geopend:
maandag - vrijdag: 09:00 - 23:00 uur
Zaterdag en zondagen geopend tijdens evenementen en activiteiten, zie agenda

Contact info

Wijkcentrum D'n Iemhof
Sterrebos 35
5344 AN Oss
0412-647900
beheer@deniemhof.nl
Cookies zorgen ervoor dat deze website correct wordt getoond. Door door te gaan gaat u akkoord dat er cookies worden opgeslagen.
Ok